Het speciaalbier in het Verrasdoosje van augustus

Een reisverslag in de wereld van Speciaalbier, het Verrasdoosje van augustus. Dit onderstaande stukje is een mening, dus je hoeft het er niet mee eens te zijn.

IMG_1568

Schneider Weisse original (TAP7)

Een hele fijne Weizen. Iets donkerder dan een normale Hefeweizen. Was erg blij dat het hier om een halve liter ging. Vond het geen bijzondere jongen, maar zou hem de volgende keer niet overslaan 😉

 

Delirium Tremens

De rose olifant, 8,5%. Dit is een van mijn favoriete etiketten. Zo favoriet dat ik er al  eens onderzoek naar gedaan heb. Ik kwam erachter dat het etiket is getekend door een stageloper van de brouwer. De naam komt van het feit wat er gebeurt met je als je ontwenningsverschijnselen hebt van overmatig alcoholgebruik. Ik vind dit een heerlijk gerstig biertje. Kun je mij wel wakker voor maken.

 

Liefmans Brut

Fruitbier kan ik op zijn tijd nog best waarderen. Maar de Liefmans brut is me te lief. Er zit weinig pit in en het drinkt net zo makkelijk als een rose-biertje, iets wat ik niet meer in de categorie bier vind passen. De Brut past daar nog wel in, is nog redelijk te doen, maar gewoon erg mild. Vrouwelijk terrasbier.

De Lamme Goedzak

Deze is al eens op mijn tafel terecht gekomen in een Speciaalbiercafe waar we fingerpointen op de kaart. Een Belgische blonde die ik wel kan waarderen. Ergens proeft het een beetje caramel-achtig. Lekker hoor!

 

Duchesse de Bourgogne

Een red ale, dat krijg je ook niet iedere dag. Dit biertje is 6.2% proef eikenachtig. Lichtelijk zuur en niet iedereen houdt hiervan denk ik. Het bier is  bijna een jaar gerijpt. Ik denk dat ik chocolade proef. Dat is vreemd.

 

St Feuillien Blonde

Een blond biertje met een hoppige toon. Daar houd ik wel van! Geloof dat ik hier wel meer van wil.

 

Bachata

Dit Cubaanse bier is gemengd met rum. Ik vind het echt niet lekker… Een vreemde smaak wat mij betreft, maar ik liet hem mijn vrouw proeven en zij vond hem top, heeft hem dan ook opgedronken.

Moinette

Deze blonde is vrij zoetig van smaak en is behoorlijk troebel. Ze bevat een redelijk hoog alcoholpercentage, 8.5%. Maar daar laat ik me niet door uit het veld slaan. Drinkt makkelijk weg, fruitig ook wel.

Watou Tripel


Vedette Extra White

Recht toe recht aan wit biertje. Echt niet zo bijzonder…

Brigand


Kasteel Grand Cuvee

Wauw. Dit is echt mijn biertje. Heerlijk van smaak. Een Quadrupel, zwaar alcoholpercentage (11%), maar die proef je niet zo. Volgens mij is dit ook een  topper bij een stuk gegrild vlees.  Je proeft ergens ook wat fruitigs, maar dat is ver weg. Heerlijke afdronk, blijft nog lang hangen. Ik ga binnenkort een bestelling plaatsen met alleen deze bieren. Wat een toppers.

Comments

comments